Sojový guláš

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

balíček sojových kostek
kostka bujonu
trocha vegety
2 oloupané brambory
mletá paprika sladká
mletý rozmarýn
větší cibule
2 stroužky česneku
kukuřice
2 lžíce kečupu
sůl
pepř
1 lžíce hořčice plnotučné

Postup přípravy receptu

  1. Ve vroucí vodě, do které jsme vložili kostku bujonu a trochu vegety, povaříme sojové kostky doměkka. Pak je vytáhneme a necháme okapat na sítu.

  2. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme na rozehřátý olej v hrnci. Osmažíme obojí dozlatova.

  3. Přisypeme koření - sůl, pepř, rozmarýn a ml. papriku a přidáme kukuřici a sojové maso.

  4. Brambory nakrájíme na malinké kostičky a taktéž přihodíme. Zalijeme vodou - odhadem podle množství, které chceme mít (my měli 4 porce, takže asi litr a půl.) a provaříme.

  5. Přidáme kečup a hořčici. Já nezahušťovala, bylo husté dost. Podáváme s chlebem nebo samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!