Ryžočočko sekaná + další variace
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g rýže
- 250 g červené čočky
- svazek jarní cibulky
- 5 stroužků česneku nebo dle chuti
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 PL majoránky
- hrst vloček
Postup Ryžočočko sekaná + další variace
Postup přípravy receptu
-
Čočku, rýži s jarní cibulkou opražíme na oleji, zalijeme 2 litry vařící vody, osolené a opepřené a vaříme do 20 minut. Voda by se měla vyvařit. Necháme zchladnout.
Přidáme prolisované stroužky česneku, majoránku, hrst vloček, sůl a promícháme. Zahustíme strouhankou, aby šla vyválet šiška.
Upečeme v troubě jako běžnou sekanou dle své trouby. Chutná s oblohou se zeleniny, kysané okurky apod. kysané červené nemá chybu. Sekaná moc nedrží a nechtěla jsem tam cpát lepidla“.
Varianta: Zbytek této ne příliš soudržné sekanky rozmačkáme, podáváme s bramborovou kaší s kompotem atd. Bude dobré sekanou ještě doplnit čerstvými nebo mraženými bylinkami