Vepřový guláš z alobalu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa
200 g cibule
400 g brambor
sůl
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika (možno vynechat)
mletý pepř
špetka mletého kmínu
majoránka
kousek sádla
4 lžíce vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso i brambory pokrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. Vše smícháme v míse s kořením a připravíme si i 4 větší kusy alobalu, které vymastíme sádlem.

  2. Na každý kus alobalu dáme 1/4 směsi, polijeme lžící vývaru a zavřeme tak, aby při pečení z balíčku neunikla žádná šťáva.

  3. Na suchém plechu ve vyhřáté troubě pečeme asi 40-50 minut. Podáváme nerozbalené, v hlubokém talíři, s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!