Domácí pórková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- pórek
- cibule
- brambor
- jakákoliv zelenina
- vajíčko
- smetana 12% (nemusí být)
- kousek másla
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- kmín
- kousek masoxu (taky není podmínkou)
- libeček
- sůl
- pepř
Postup Domácí pórková polévka
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme cibulku (každý dle chuti, já dávám tak půl střední cibule), přidáme nadrobno nakrájený pórek, vše osmažíme, zalijeme horkou vodou a přidáme jakoukoliv zeleninu - pokud možno čerstvou, já přidávám na kostky nakrájenou mrkev, celer, petržel, trošku hrášku.
Přidáme koření (nové, celý pepř, bokový list, libeček, drcený kmín) a necháme vařit asi 20-30 minut.
Celer a petržel je dobré rozmixovat a tím se polévka zahustí (teď jsem ale neměla a dala jsem mrkev, kedlubnu a trošku hrášku).
Před koncem přidáme brambor a nakonec můžeme zalít troškou smetany (dělám to i bez ní, ted jsem měla rozdělanou, tak jsem dala asi 1/3 na zjemnění) a rozkvedlané vejce. Osolíme, opepříme a podáváme.
K polévce je možno si opéct rohlík.