Domácí pórková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

pórek
cibule
brambor
jakákoliv zelenina
vajíčko
smetana 12% (nemusí být)
kousek másla
nové koření
celý pepř
bobkový list
kmín
kousek masoxu (taky není podmínkou)
libeček
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme cibulku (každý dle chuti, já dávám tak půl střední cibule), přidáme nadrobno nakrájený pórek, vše osmažíme, zalijeme horkou vodou a přidáme jakoukoliv zeleninu - pokud možno čerstvou, já přidávám na kostky nakrájenou mrkev, celer, petržel, trošku hrášku.

  2. Přidáme koření (nové, celý pepř, bokový list, libeček, drcený kmín) a necháme vařit asi 20-30 minut.

  3. Celer a petržel je dobré rozmixovat a tím se polévka zahustí (teď jsem ale neměla a dala jsem mrkev, kedlubnu a trošku hrášku).

  4. Před koncem přidáme brambor a nakonec můžeme zalít troškou smetany (dělám to i bez ní, ted jsem měla rozdělanou, tak jsem dala asi 1/3 na zjemnění) a rozkvedlané vejce. Osolíme, opepříme a podáváme.

  5. K polévce je možno si opéct rohlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!