Pistáciová jablíčka (DlabemeZdrave)
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g ovesných otrub
- 150 g špaldové mouky (hladká)
- 200 g pšeničné mouky (hladká)
- 200 g rostlinného tuku (Alsan)
- 1 žloutek
- 50 g obilného mléka (sušený nápoj)
- 100 g třtinového cukru (very dark)
- 20 g vanilkové fruktosy
- 1 smetanový pudink nebo pistáciový pudink (Dr. Oetker)
- 75 g nesolených pistácií
- 200 ml obilného mléka
- 1 lžíce másla
- třtinový cukr na doslazení
- Na ozdobu:
- hořká čokoláda Vivani
- drcené pistácie
Postup Pistáciová jablíčka (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme rozemleté otruby s oběma druhy mouky, postupně přidáme změklý tuk, jemně mletý cukr, žloutek, mléko i fruktosu a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout přes noc v lednici.
Těsto lehce podsypeme a vyválíme plát, ze kterého vykrojíme malá jablíčka. Pokud patříte k méně zručným, doporučuji zvolit jednodušší tvar, aby se upečené tvary nelámaly.
Vyskládáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě při 175°C asi 10-12 minut.
Než nám jablíčka vystydnou, připravíme si náplň. Uvaříme hustý pudink, který necháme chladnout přikrytý, aby se nevytvořil škraloup. Jakmile je pudink vlažný, vyšleháme ho s máslem a rozemletými pistáciemi. Dosladíme dle chuti.
Nyní už jen jablíčka náplní slepíme a necháme přes noc uležet.
Dozdobíme čokoládou a sekanými pistáciemi. Skladujeme v chladnu a suchu.