Pistáciová jablíčka (DlabemeZdrave)

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g ovesných otrub
150 g špaldové mouky (hladká)
200 g pšeničné mouky (hladká)
200 g rostlinného tuku (Alsan)
1 žloutek
50 g obilného mléka (sušený nápoj)
100 g třtinového cukru (very dark)
20 g vanilkové fruktosy
1 smetanový pudink nebo pistáciový pudink (Dr. Oetker)
75 g nesolených pistácií
200 ml obilného mléka
1 lžíce másla
třtinový cukr na doslazení
Na ozdobu:
hořká čokoláda Vivani
drcené pistácie

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme rozemleté otruby s oběma druhy mouky, postupně přidáme změklý tuk, jemně mletý cukr, žloutek, mléko i fruktosu a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout přes noc v lednici.

  2. Těsto lehce podsypeme a vyválíme plát, ze kterého vykrojíme malá jablíčka. Pokud patříte k méně zručným, doporučuji zvolit jednodušší tvar, aby se upečené tvary nelámaly.

  3. Vyskládáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě při 175°C asi 10-12 minut.

  4. Než nám jablíčka vystydnou, připravíme si náplň. Uvaříme hustý pudink, který necháme chladnout přikrytý, aby se nevytvořil škraloup. Jakmile je pudink vlažný, vyšleháme ho s máslem a rozemletými pistáciemi. Dosladíme dle chuti.

  5. Nyní už jen jablíčka náplní slepíme a necháme přes noc uležet.

  6. Dozdobíme čokoládou a sekanými pistáciemi. Skladujeme v chladnu a suchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!