Roláda pistáciová

Recepty, Moučníky

Suroviny

15 dkg cukru
1/2 balení vanilkového cukru
6 vajec
5 dkg polohrubé mouky
5 dkg hladké mouky
3 lžíce kakaa
5 dkg mletých pistáciových oříšků
2 lžíce olivového oleje
Krém:
1/2 másla
10 dkg cukru
1/2 vanilkového cukru
1 pistáciový pudink
3 lžičky cukru do mléka
4 dcl mléka
lžíce citronové šťávy
1 vanička nízkotučného tvarohu
1 balení želatina Dr.Oetker
4 lžíce vody
kokos na obalení hotové rolády asi 5 dkg

Postup přípravy receptu

  1. Ušlehat žloutky s cukry do pěny, přidávat mouku s kakaem a sníh z bílků lehce zabalit do těsta, vylit na plech s pečícím papírem, péct tak 20 minut, můžeme vyzkoušet zda nelepí. Mírně vychladlé srolujeme do dalšího papíru na pečeni, necháme v chladu.

  2. Namočíme si želatinu.

  3. Pudink uvaříme a necháme zchladnout, nemíchám, nepřikrývám srazila by se tam voda, pak jen seberu vytvořený škraloup a sním.

  4. Měkčí máslo řádně vyšlehat s cukry do běla, po lžicích postupně přidávat pudink opět vyšlehat do hladka, namočenou želatinu za tepla rozpustíme dle návodu, mícháme, zchladíme a postupně zašleháváme po lžicích s tvarohem a citronovou šťávu. Rozbalíme vychlazenou roládu, potřeme, pak i srolovanou a obsypala jsem kokosem, uložila vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!