Roláda pistáciová
Recepty, MoučníkySuroviny
- 15 dkg cukru
- 1/2 balení vanilkového cukru
- 6 vajec
- 5 dkg polohrubé mouky
- 5 dkg hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
- 5 dkg mletých pistáciových oříšků
- 2 lžíce olivového oleje
- Krém:
- 1/2 másla
- 10 dkg cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 1 pistáciový pudink
- 3 lžičky cukru do mléka
- 4 dcl mléka
- lžíce citronové šťávy
- 1 vanička nízkotučného tvarohu
- 1 balení želatina Dr.Oetker
- 4 lžíce vody
- kokos na obalení hotové rolády asi 5 dkg
Postup Roláda pistáciová
Postup přípravy receptu
-
Ušlehat žloutky s cukry do pěny, přidávat mouku s kakaem a sníh z bílků lehce zabalit do těsta, vylit na plech s pečícím papírem, péct tak 20 minut, můžeme vyzkoušet zda nelepí. Mírně vychladlé srolujeme do dalšího papíru na pečeni, necháme v chladu.
Namočíme si želatinu.
Pudink uvaříme a necháme zchladnout, nemíchám, nepřikrývám srazila by se tam voda, pak jen seberu vytvořený škraloup a sním.
Měkčí máslo řádně vyšlehat s cukry do běla, po lžicích postupně přidávat pudink opět vyšlehat do hladka, namočenou želatinu za tepla rozpustíme dle návodu, mícháme, zchladíme a postupně zašleháváme po lžicích s tvarohem a citronovou šťávu. Rozbalíme vychlazenou roládu, potřeme, pak i srolovanou a obsypala jsem kokosem, uložila vychladit.