Staročeská zeleninová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g kořenové zeleniny
- 1 stonek zelené cibulky
- 1-2 lžíce oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 2 vajíčka natvrdo
- zelená petželka
Postup Staročeská zeleninová polévka
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a orestujeme ji na oleji.
Osolíme, opepříme, zalijeme 1 naběračkou vývaru a podusíme.
Když je zelenina téměř měkká, nakrájíme na kolečka zelenou cibulku, přidáme ji k zelenině a odstavíme.
Z másla a mouky připravíme jíšku. Zalijeme zbytkem vývaru a 15 minut vaříme.
Pak do uvařené jíšky přidáme podušenou zeleninu, nastrouháme žloutky a vše prohřejeme.
Nakonec nasekáme bílky a přidáme do polévky. Na talíři zdobíme petželkou.