Bezlepkový bílkový chlebíček
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 4 bílky
- 100 g cukru krupice
- 40 g bezlepkové mouky Jizerky
- 1 karamelový pudink De Luxe od Dr.Oetker
- 40 g vlahého másla
- 2 PL oleje
- 1 rovná ČL prášku do pečiva
- kousek hořké čokolády
- hrst kandovaného ovoce
- 2 ČL citronové šťávy
- špetka soli
Postup Bezlepkový bílkový chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Bílky se solí vyšleháme do husta. Přidáme polovic cukru a šleháme do rozpuštění. Dáme šťávu z citronu a šleháme. Druhou půli cukru lehce vmícháme. Lehce zapracueme smíchanou mouku s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a nakonec malým pramínkem máslo, smísené s olejem.
Hřbet vystříkáme olejem na pečení, naneseme těsto a dáme do trouby na cca 160°C, ve kterém máme na dně kastrolek s vodou. Aby se těsto zbytečně nevysoušelo. Pečeme do lehkého zezlátnutí vršku.
Upečenost vyzkoušíme špejlí, jestli je po vpichu suchá.
Po upečení necháme jen chvilinku ve formě na lince a pak vyklopíme na mřížku, aby hřbet zbytečně nevlhnul.