Paté ze slunečnicových semínek
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 100 g slunečnicových semínek
- 20 g sušených rajčat (ne v oleji)
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce tmavé sojové omáčky
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce oleje
- 2 lžičky uzené papriky
- 2 lžičky provensálských bylinek (nebo jiné oblíbené směsi bylinek)
- 5 g agarových vloček
- 200 ml vody
- 100 ml vody
- 1 cibule
Postup Paté ze slunečnicových semínek
Postup přípravy receptu
-
Slunečnicová semínka propláchneme, dáme do misky a zalijeme vodou.
Rajčata také zalijeme vodou a vše necháme minimálně 2 hodiny nabobtnat.
Slunečnicová semínka slijeme, vhodíme do mixéru, přidáme okapaná sušená rajčata i s trochou namáčecí vody, oloupaný česnek, sojovou omáčku, lahůdkové droždí a citronovou šťávu.
Rozmixujeme dohladka.
V hrnci osmahneme dosklovata drobně pokrájenou cibuli na lžíci oleje. P
řisypeme uzenou papriku a bylinky a zalijeme 100ml vody. Ve 200 ml vody rozmícháme agarové vločky a vlijeme do cibulové směsi.
Necháme trochu povařit, aby se vločky zcela rozpustili a poté směs pomalu vlijeme za stálého mixování ke směsi semínek.
Připravené paté vlijeme do formy a necháme v lednici ztuhnout.
Podáváme s pečivem.