Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g uzeného masa
- 500 g kysaného zelí
- velká hrst sušených hub
- bobkový list
- 3 zrnka pepře
- 1 menší cibule
- 50 g slaniny
- 40 g hladké mouky
- sůl
Postup Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)
Postup přípravy receptu
-
Předem namočíme sušené houby, dáme vařit na kostičky nakrájené uzené maso spolu se zelím, namočenými houbami a kořením.
Zvlášť osmažíme na slanině cibuli, přidáme mouku, uděláme jíšku a přidáme do polévky. Vše ještě společně provaříme nejméně 15 minut.
Pokud chcete vařit maso vcelku, přidejte zelí později, aby nebylo rozvařené.