Hovězí dušená oháňka - Oxtail stew
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 konzerva bílých fazolí
- 1 kg hovězích oháněk (Oxtails) lze použít i uzené
- 3 oloupané a nasekané stroužky česneku
- 1 nakrájené rajče
- 1 oloupaná středně velká žlutá cibule (na kostičky)
- 2 šálky hovězího vývaru
- podle potřeby vodu
- černé koření
- bobkový list
- nové koření
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- pár kapek Tabasca
Postup Hovězí dušená oháňka - Oxtail stew
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce s vývarem vložíme oháňky. Dolijeme potřebné množství vody, aby maso bylo potopené, a přidáme koření. Vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu. Pokud maso není dostatečně měkké, přidáme rajče, česnek a cibuli. Vaříme, dokud maso nezměkne.
Maso pak vyjmeme. V pánvi povolíme sádlo, přidáme mouku a vytvoříme světlehnědou jíšku. Vychladlou pak přidáme do polévky. Vaříme 20 minut.
Do vývaru přidáme fazole a lehce povaříme. Zahuštěnou polévku servírujeme v hlubokém talíři, přidáme pořádný kus masa a jako přílohu podáváme chléb. Kdo chce, může zakápnout pár kapkami tabasca.