Roláda se zeleninovou náplní
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Roláda:
- 3 vejce
- 80 g polohrubé mouky
- 100 g strouhaného tvrdého sýra
- 50 ml mléka
- sůl
- mletý bílý pepř
- Náplň:
- 1/2 brokolice
- 1/2 pórku
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 rajče
- trocha hrášku
- trocha kukuřice
- trocha krájené kapie (používám mraženou Maďarskou zeleninu)
- 1 lžíce Solamylu
- sůl
- olej
- Omáčka:
- 100 g bílého jogurtu
- strouhaný křen
- mletý bílý pepř
- sůl
Postup Roláda se zeleninovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Pripravíme si omáčku, tak že jogurt zmiešame s nastrúhaným chrenom, soľou a korením. Dobre premiešame a dáme do chladničky.
Na náplň orestujeme na troške oleja na kolieska narezaný pór, pridáme narezanú stopku zeleru, na menšie kúsky narezanú brokolicu, na kocky narezanú paradajku, osolíme a podusíme, kým brokolica zmäkne, cca 10 minút.
Nakoniec pridáme hrášok, kukuricu a nadrobno narezanú kapiu a zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom. Udržujeme teplé (treba načasovať dokončenie náplne s dopečením rolády).
Kým sa dusí náplň, pripravíme roládu: Vymiešame žĺtky, múku, mlieko s korením a soľou. Vmiešame strúhaný syr a nakoniec sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymazaný plech asi na 1 cm hrubo (nesnažíme sa rozotrieť na celý plech, ale len na toľko, ako vyjde cesto, mne to vyjde asi na 30 cm dĺžku).
Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C upečieme do bleda. Pozor, trvá to krátko, asi 5-8 minút. Skontrolujeme prstom. Roládu vyklopíme, natrieme horúcou náplňou a stočíme. Ihneď narežeme ostrým nožom na rezy asi 2 cm hrubé a podávame s chrenovým jogurtom.