Roláda se zeleninovou náplní

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Roláda:
3 vejce
80 g polohrubé mouky
100 g strouhaného tvrdého sýra
50 ml mléka
sůl
mletý bílý pepř
Náplň:
1/2 brokolice
1/2 pórku
1 stonek řapíkatého celeru
1 rajče
trocha hrášku
trocha kukuřice
trocha krájené kapie (používám mraženou Maďarskou zeleninu)
1 lžíce Solamylu
sůl
olej
Omáčka:
100 g bílého jogurtu
strouhaný křen
mletý bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pripravíme si omáčku, tak že jogurt zmiešame s nastrúhaným chrenom, soľou a korením. Dobre premiešame a dáme do chladničky.

  2. Na náplň orestujeme na troške oleja na kolieska narezaný pór, pridáme narezanú stopku zeleru, na menšie kúsky narezanú brokolicu, na kocky narezanú paradajku, osolíme a podusíme, kým brokolica zmäkne, cca 10 minút.

  3. Nakoniec pridáme hrášok, kukuricu a nadrobno narezanú kapiu a zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom. Udržujeme teplé (treba načasovať dokončenie náplne s dopečením rolády).

  4. Kým sa dusí náplň, pripravíme roládu: Vymiešame žĺtky, múku, mlieko s korením a soľou. Vmiešame strúhaný syr a nakoniec sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymazaný plech asi na 1 cm hrubo (nesnažíme sa rozotrieť na celý plech, ale len na toľko, ako vyjde cesto, mne to vyjde asi na 30 cm dĺžku).

  5. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C upečieme do bleda. Pozor, trvá to krátko, asi 5-8 minút. Skontrolujeme prstom. Roládu vyklopíme, natrieme horúcou náplňou a stočíme. Ihneď narežeme ostrým nožom na rezy asi 2 cm hrubé a podávame s chrenovým jogurtom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!