Zapečené plátky s tymiánem a šlehačkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg masa - libové plátky
1 kg brambor
2 větší cibule
2,5 dl smetany
5 lžic obyčejné hořčice
20 dkg eidamu
čerstvý tymián
2,5 dcl masového vývaru (z vepřového masa)
3 lžíce oleje
sůl
hrubě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájené na kolečka, cibule na půlkolečka, tymián. Vše smíchám dohromady, osolím, opepřím a vyložím tím dno pekáče. Zaleji vývarem a olejem. Plátky masa osolím opeřím z obou stran a položím na do pekáče na připravenou směs.

  2. Smetanu, hořčici a hrubě nastrouhaný sýr promíchám a naleju na maso.

  3. Dám péct do trouby nejdříve zakryté a pak odkryju. Celkem asi hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!