Zapečené plátky s tymiánem a šlehačkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg masa - libové plátky
- 1 kg brambor
- 2 větší cibule
- 2,5 dl smetany
- 5 lžic obyčejné hořčice
- 20 dkg eidamu
- čerstvý tymián
- 2,5 dcl masového vývaru (z vepřového masa)
- 3 lžíce oleje
- sůl
- hrubě mletý pepř
Postup Zapečené plátky s tymiánem a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájené na kolečka, cibule na půlkolečka, tymián. Vše smíchám dohromady, osolím, opepřím a vyložím tím dno pekáče. Zaleji vývarem a olejem. Plátky masa osolím opeřím z obou stran a položím na do pekáče na připravenou směs.
Smetanu, hořčici a hrubě nastrouhaný sýr promíchám a naleju na maso.
Dám péct do trouby nejdříve zakryté a pak odkryju. Celkem asi hodinu.