Ovocný řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
150 g cukr moučka
200 g polohrubé mouky
5 lžic horké vody
1/2 prášku do pečiva
krém:
800 ml mléka
3 jahodové pudinky
1 tvaroh (tučný)
3 lžíce cukr moučka
150 g másla
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáváme vodu po lžících.

  2. Po vyšlehání do husté pěny přimícháme lehce mouku s práškem.

  3. Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 20 min. při 180 st.

  4. Na krém si uvaříme pudink podle návodu a po zchladnutí přidáváme do ušlehaného másla s cukrem a tvarohem.

  5. Mažeme na studený korpus a dáme na hodinku vychladit a potom pomažeme šlehačkou ušlehanou s cukrem a ztužovačem. Zdobíme ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!