Ovocný řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 150 g cukr moučka
- 200 g polohrubé mouky
- 5 lžic horké vody
- 1/2 prášku do pečiva
- krém:
- 800 ml mléka
- 3 jahodové pudinky
- 1 tvaroh (tučný)
- 3 lžíce cukr moučka
- 150 g másla
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- ovoce
Postup Ovocný řez
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáváme vodu po lžících.
Po vyšlehání do husté pěny přimícháme lehce mouku s práškem.
Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 20 min. při 180 st.
Na krém si uvaříme pudink podle návodu a po zchladnutí přidáváme do ušlehaného másla s cukrem a tvarohem.
Mažeme na studený korpus a dáme na hodinku vychladit a potom pomažeme šlehačkou ušlehanou s cukrem a ztužovačem. Zdobíme ovocem.