Oříškovo-medové müsli bez lepku a mléka
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 100 g pohankových vloček
- 100 g jáhlových vloček
- 100 g rýžových vloček
- 50 g burisonů
- 100 g sekaných ořechů (lískové, vlašské)
- 1 lžíce lněného semínka
- 1 lžíce sezamu
- 4 lžíce cukru (i víc, záleží na chuti)
- 2 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- 100 ml jablečného džusu
Postup Oříškovo-medové müsli bez lepku a mléka
Postup přípravy receptu
-
Vločky, burisony, oříšky a semínka odvážíme do misky. Přidáme cukr a skořici a zalijeme medem a džusem. Vše důkladně promícháme a případně podle chuti dosladíme.
Směs nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C.
Během pečení promícháváme, aby se müsli rovnoměrně propeklo.
Pečeme doté doby, než přestane lepit, trvá to asi 20 minut.
Hotové müsli necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché nádoby.