Fíková marmeláda s vůní skořice

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

400 g očištěných čerstvých fíků
250 g tmavého třtinového cukru
2 lžíce citrónové šťávy
2 cm skořice

Postup přípravy receptu

  1. Fíky pokrájíme na měsíčky, zasypeme cukrem, promícháme, přidáme skořicí a na mírném ohni necháme rozpustit cukr.

  2. Poté teplotu zvýšíme a přivedeme k varu. Přilijeme citrónovou stavu a za občasného míchání vaříme asi 20 minut, do změknutí fíků a sváření tekutiny na sirup.

  3. Vyjmeme skořicí a směs rozmixujeme. Můžeme rozmixovat pouze část směsi a ponechat kousky ovoce, nebo vše rozmixovat do hladká.

  4. Ještě horkou směsi naplníme čistou sklenici, uzavřeme a víčkem dolů necháme zhruba 5 minut odpočinout.

  5. Poté otočíme a necháme zcela vychladnout. Skladujeme v chladu, nejlépe v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!