Napoleonské kloboučky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 65 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 žloutek
- 1 lžíce rumu
- 125 g másla
- kůra z pomeranče
- na špičku nože sody
- Náplň:
- 100 g mletých ořechů
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce cukru
- bílek z 1 vajíčka
- rozinky
- 1 vejce a potření
Postup Napoleonské kloboučky
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme těsto a necháme přes noc odpočinout.
Těsto rozválíme na slabou placku a kulatým tvořítkem o průměru 4 - 5 cm, vypichujeme kolečka. Potřeme bílkem a do středu dáme připravenou náplň.
Okraje těsta nadzvedneme na třech místech a přitlačíme k náplni. Palcem, ukazováčkem a prostředníčkem.Tak vznikne trojúhelníkový tvar. Na špičku kloboučku dáme hrozinku.
Hotové kloboučky klademe na plech a opatrně potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme tak 12 minut.