Rizoto s krevetami a fazolemi
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 200 g rýže
- 150 g mražených krevet
- 150 ml bílého vína
- 250 ml kuřecího vývaru
- 100 g sterilovaných červených fazolí ve slaném nálevu
- menší cibule
- olivový olej
- sekaná petrželka
- sůl
Postup Rizoto s krevetami a fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme 2 lžičky olivového oleje a necháme chvilku osmažit drobně nakrájenou cibuli.
Poté přidáme dobře propranou okapanou rýži a opět necháme chvilku restovat. Až se začne rýže přichytávat, přilijeme bílé víno.
Počkáme, až se všechno víno vsákne a přilijeme 1/3 vývaru a zase necháme tekutinu vstřebat. To opakujeme ještě 2 krát, až spotřebujeme veškerý vývar. Pak by měla být rýže měkká.
Přidáme rozmražené krevety, fazole a sekanou petrželku. Pokud je třeba, dochutíme solí. Před servírováním můžeme ještě posypat sýrem.