Rizoto s krevetami a fazolemi

Recepty, Mořské plody

Suroviny

200 g rýže
150 g mražených krevet
150 ml bílého vína
250 ml kuřecího vývaru
100 g sterilovaných červených fazolí ve slaném nálevu
menší cibule
olivový olej
sekaná petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme 2 lžičky olivového oleje a necháme chvilku osmažit drobně nakrájenou cibuli.

  2. Poté přidáme dobře propranou okapanou rýži a opět necháme chvilku restovat. Až se začne rýže přichytávat, přilijeme bílé víno.

  3. Počkáme, až se všechno víno vsákne a přilijeme 1/3 vývaru a zase necháme tekutinu vstřebat. To opakujeme ještě 2 krát, až spotřebujeme veškerý vývar. Pak by měla být rýže měkká.

  4. Přidáme rozmražené krevety, fazole a sekanou petrželku. Pokud je třeba, dochutíme solí. Před servírováním můžeme ještě posypat sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!