Lepkavá křidélka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích křidélek
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- lžíce vinného octu
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce dobrého kečupu
- lžička mleté papriky
- 3 stroužky česneku na plátky
- 2 jarní cibulky na kousky
- snítka libečku
- sůl
- pepř
Postup Lepkavá křidélka
Postup přípravy receptu
-
Z omytých křidélek odsekáme špičky (zbytek křidélek odložíme). Špičky dáme vařit se solí a libečkem, abychom měli cca 300- 400 ml vývaru. Vaříme 10-15 minut. Vývar by měl být slanější.
Mezitím v pekáčku, ve kterém budeme křidélka péct, smícháme všechny suroviny na marinádu. Křidélka pořádně obalíme a necháme alespoň 1/2 hodinky odležet.
Po odležení je podlijeme vývarem, přikryjeme a pečeme cca 40 minut. Při pečení je často poléváme výpekem. Potom je odkryjeme a dopečeme dalších 15 minut na barvu.