Slunečnicové (dýňové) trojhránky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Na omládek:
- 100 ml vlažné vody
- 130 g hladké mouky
- 1 lžička včelího medu nebo Sladěnky
- 20 g droždí
- Dále:
- 130 ml vody
- 50 g slunečnicových (nebo dýňových - foto) semínek
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 1 žloutek (bílek zůstane na potření před pečením)
- 70 g změklého másla
- 120 g žitné chlebové mouky
- 220 g hladké mouky
Postup Slunečnicové (dýňové) trojhránky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na kvásek omládek spolu dobře promísíme a necháme 45-60 minut vykynout. K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme lehce lepivé těsto, které bude asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto vytáhneme z mísy na stůl, propracujeme a rozválíme na plát silný asi 1,5 cm. Potřeme bílkem, posypeme slunečnicí, rozkrájíme na trojúhelníky a ty necháme na plechu nakynout.
Upečeme ve vyhřáté troubě, prvních 10 minut na 220°C a dopečeme při teplotě 200°C (znovu asi 10 minut).