Slunečnicové (dýňové) trojhránky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na omládek:
100 ml vlažné vody
130 g hladké mouky
1 lžička včelího medu nebo Sladěnky
20 g droždí
Dále:
130 ml vody
50 g slunečnicových (nebo dýňových - foto) semínek
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 žloutek (bílek zůstane na potření před pečením)
70 g změklého másla
120 g žitné chlebové mouky
220 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na kvásek omládek spolu dobře promísíme a necháme 45-60 minut vykynout. K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme lehce lepivé těsto, které bude asi hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme z mísy na stůl, propracujeme a rozválíme na plát silný asi 1,5 cm. Potřeme bílkem, posypeme slunečnicí, rozkrájíme na trojúhelníky a ty necháme na plechu nakynout.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě, prvních 10 minut na 220°C a dopečeme při teplotě 200°C (znovu asi 10 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!