Podzimní zelenina se seitanem a bazalkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

šalotka
mrkev
brambory
červená řepa
dýně hokaidó
sůl
tymián
olivový olej
seitan na nudličky
hrubozrnná hořčice
čerstvé lístky bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180-200°C, plech nebo širší pekáček vyložíme pečícím papírem. Připravíme zeleninu: šalotku nasekáme nadrobno, mrkev nakrájíme na tenké kolečka, brambory a červenou řepu oloupeme a pokrájíme na velmi tenké plátky. Dýni loupat nemusíme, pouze nakrájíme na malé kostičky. Všechnu zeleninu navrstvíme na plech, osolíme, přidáme tymián a olivový olej a důkladně promícháme. Pečeme zakryté alobalem 45 minut.

  2. Hrst bazalky nasekáme na drobno. Do misky dáme seitanové nudličky, přidáme lžíci hrubozrnné hořčice, sůl a bazalku a vše promícháme, aby se seitan obalil. Necháme odpočinout a přidáme k zelenině.

  3. Nejprve pečeme seitan nahoře na zelenině, propečeme ho dozlatova, po 15 minutách vmícháme do zeleniny a dále pečeme asi 45 min. Zkoušíme vidličkou a dobu pečení upravíme dle měkkosti zeleniny. V momentě, kdy je i červená řepa měkká, můžeme servírovat. Zdobíme lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!