Jogurtový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- půl kypřícího prášku
- špetka soli
- 2 bílé jogurty po 150 g
- 1 vejce
- Náplň:
- 2 tvarohy plnotučné ve vaničce
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 2-3 lžíce cukru
- ovoce nakrájené nadrobno (lze ananas, broskve, jablka, hrušky, meruňky, nebo celé maliny, borůvky apod.)
- Drobenka 2:1:1:
- 2 díly polohrubé mouky (hrubé)
- 1 díl cukru krupice
- 1 díl másla pokojové teploty
- 1 žloutek (není nutný, ale dělá drobenku křupavou)
Postup Jogurtový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 180°C, omyjeme ovoce, necháme okapat a nakrájíme.
V míse smícháme sypké suroviny na těsto s jogurty a rozkvedlaným vejcem a přendáme do menšího pekáčku (32x24cm) vyloženého papírem na pečení.
Těsto uhladíme a na povrch rozetřeme tvarohovou náplň smíchanou z tvarohu, cukru a pudinkového prášku (tvaroh zpevní).
Na tvaroh nasypeme kousky zvoleného ovoce a pak drobenku. Do drobenky lze přidat podle druhu ovoce špetku skořice, sekané oříšky nebo mandle.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 35 minut dorůžova (podle vlastní trouby).