Jogurtový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
150 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
půl kypřícího prášku
špetka soli
2 bílé jogurty po 150 g
1 vejce
Náplň:
2 tvarohy plnotučné ve vaničce
1 sáček vanilkového pudinku
2-3 lžíce cukru
ovoce nakrájené nadrobno (lze ananas, broskve, jablka, hrušky, meruňky, nebo celé maliny, borůvky apod.)
Drobenka 2:1:1:
2 díly polohrubé mouky (hrubé)
1 díl cukru krupice
1 díl másla pokojové teploty
1 žloutek (není nutný, ale dělá drobenku křupavou)

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 180°C, omyjeme ovoce, necháme okapat a nakrájíme.

  2. V míse smícháme sypké suroviny na těsto s jogurty a rozkvedlaným vejcem a přendáme do menšího pekáčku (32x24cm) vyloženého papírem na pečení.

  3. Těsto uhladíme a na povrch rozetřeme tvarohovou náplň smíchanou z tvarohu, cukru a pudinkového prášku (tvaroh zpevní).

  4. Na tvaroh nasypeme kousky zvoleného ovoce a pak drobenku. Do drobenky lze přidat podle druhu ovoce špetku skořice, sekané oříšky nebo mandle.

  5. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 35 minut dorůžova (podle vlastní trouby).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!