Paella s kuřecím masem a krevetami
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 8 krevet
- 100 g chorizo
- 1,5 papriky čerstvé červené
- 100 g kuřecích prsou
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 400 g sekaných loupaných rajčat (může být i méně)
- 150-200 ml kuřecího vývaru
- 50 g hrášku
- 180 g rýže
- sůl
- pepř
- šafrán
Postup Paella s kuřecím masem a krevetami
Postup přípravy receptu
-
Na pánev nalijeme olivový olej a orestujeme na něm krevety, chorizo klobásu a papriky. Po orestování z pánve vyjmeme.
Na pánev přidáme opět olej, přidáme kuřecí prsa, česnek nakrájený na kolečka a cibule nadrobno. Mícháme, dokud nám cibule nezesklovatí.
Poté přidáme propláchnutou rýži,rajčata, vývar, koření a 10 minut při varu mícháme.
Do směsi přidáme chorizo, krevety a papriky a ještě 10minut podusíme pod pokličkou. Podáváme s citronem.