Paella s kuřecím masem a krevetami

Recepty, Mořské plody

Suroviny

8 krevet
100 g chorizo
1,5 papriky čerstvé červené
100 g kuřecích prsou
3 stroužky česneku
1 cibule
400 g sekaných loupaných rajčat (může být i méně)
150-200 ml kuřecího vývaru
50 g hrášku
180 g rýže
sůl
pepř
šafrán

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev nalijeme olivový olej a orestujeme na něm krevety, chorizo klobásu a papriky. Po orestování z pánve vyjmeme.

  2. Na pánev přidáme opět olej, přidáme kuřecí prsa, česnek nakrájený na kolečka a cibule nadrobno. Mícháme, dokud nám cibule nezesklovatí.

  3. Poté přidáme propláchnutou rýži,rajčata, vývar, koření a 10 minut při varu mícháme.

  4. Do směsi přidáme chorizo, krevety a papriky a ještě 10minut podusíme pod pokličkou. Podáváme s citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!