Salát ze dvou druhů zelí
Recepty, SalátySuroviny
- 1/2 ks pekingského nebo čínského zelí
- 1/2 zelí červeného sladkokyselého
- 1 malá cibule
- 1 i více stroužků česneku
- 2 plné lžíce majonézy Hellmanns
- pepř čerstvě mletý černý
- sůl dle potřeby
- 2 lžíce nálevu z okurek, nemusí být
- množství surovin zvolíme podle počtu strávníků
Postup Salát ze dvou druhů zelí
Postup přípravy receptu
-
Pekingské zelí rozebereme na listy, nakrájíme je nadrobno a dáme do větší misky. Červené zelí necháme okapat nebo lehce zmáčkneme a bez nálevu párkrát překrojíme na menší.
Přidáme do misky spolu s jemně nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Promícháme, přidáme majonézu podle chuti i víc, pepř a lák z okurek, nemusí být, ale dodá šmrnc. Podle chuti přisolíme a lehce vše promícháme. Dáme vychladit.
Výborný salát k masu v různé úpravě, ale i studené pohoštění s vařenými vejci, šunkou a pečivem.