Salát ze dvou druhů zelí

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 ks pekingského nebo čínského zelí
1/2 zelí červeného sladkokyselého
1 malá cibule
1 i více stroužků česneku
2 plné lžíce majonézy Hellmanns
pepř čerstvě mletý černý
sůl dle potřeby
2 lžíce nálevu z okurek, nemusí být
množství surovin zvolíme podle počtu strávníků

Postup přípravy receptu

  1. Pekingské zelí rozebereme na listy, nakrájíme je nadrobno a dáme do větší misky. Červené zelí necháme okapat nebo lehce zmáčkneme a bez nálevu párkrát překrojíme na menší.

  2. Přidáme do misky spolu s jemně nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Promícháme, přidáme majonézu podle chuti i víc, pepř a lák z okurek, nemusí být, ale dodá šmrnc. Podle chuti přisolíme a lehce vše promícháme. Dáme vychladit.

  3. Výborný salát k masu v různé úpravě, ale i studené pohoštění s vařenými vejci, šunkou a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!