Jemná fenyklová omáčka s vařenými vejci

Recepty, Omáčky

Suroviny

400 g fenykl
1 lžíce másla
pórek bílá část
250 ml smetany na vaření
1-2 lžíce hl. mouky na zahuštění
1/2 lžičky červené papriky
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky sušeného česneku
špetka chilli
sůl
pepř
5 kuliček nového koření
vejce na tvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo. Očištěný fenykl a pórek nakrájíme na kousky. Krátce ho restujeme na másle. Přidáme všechno koření, podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut doměkka.

  2. Rozmixujeme (nové koření před tím vytáhneme) ponorným mixérem.

  3. Mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k zelenině. Povaříme a dochutíme. Podáváme s vařenými brambory a vejci. Vejce se mohou nakrájet a zamíchat do omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!