Jemná fenyklová omáčka s vařenými vejci
Recepty, OmáčkySuroviny
- 400 g fenykl
- 1 lžíce másla
- pórek bílá část
- 250 ml smetany na vaření
- 1-2 lžíce hl. mouky na zahuštění
- 1/2 lžičky červené papriky
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- špetka chilli
- sůl
- pepř
- 5 kuliček nového koření
- vejce na tvrdo
Postup Jemná fenyklová omáčka s vařenými vejci
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo. Očištěný fenykl a pórek nakrájíme na kousky. Krátce ho restujeme na másle. Přidáme všechno koření, podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut doměkka.
Rozmixujeme (nové koření před tím vytáhneme) ponorným mixérem.
Mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k zelenině. Povaříme a dochutíme. Podáváme s vařenými brambory a vejci. Vejce se mohou nakrájet a zamíchat do omáčky.