Jogurtový koláč s drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky mouky
- 2 jogurty nebo 1 velký hrnek jogurtu
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- Ovoce:
- borůvky, švestky, meruňky, třešně...
- (může být i rebarbora, do drobenky dát víc cukru nebo i tvaroh)
- Drobenka:
- 1 hrnek hrubé nebo polohrubé mouky
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 4 lžíce másla
Postup Jogurtový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady na těsto smícháme. Těsto vylijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Ovoce pokládáme vedle sebe slupkou nahoru, samozřejmě až na borůvku (třešně vypeckované).
Na drobenku smícháme mouku a cukr, přidáme 4 lžíce rozpuštěného másla a smícháme rukama. Drobenkou posypeme ovoce.
Dáme do vyhřáté trouby asi na 150-200°C asi na 30 minut, dokud nebude drobenka zlatavá a ovoce trochu rozteklé.