Jogurtový koláč s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky mouky
2 jogurty nebo 1 velký hrnek jogurtu
1/2 hrnku cukru krupice
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
Ovoce:
borůvky, švestky, meruňky, třešně...
(může být i rebarbora, do drobenky dát víc cukru nebo i tvaroh)
Drobenka:
1 hrnek hrubé nebo polohrubé mouky
3/4 hrnku moučkového cukru
4 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na těsto smícháme. Těsto vylijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Ovoce pokládáme vedle sebe slupkou nahoru, samozřejmě až na borůvku (třešně vypeckované).

  2. Na drobenku smícháme mouku a cukr, přidáme 4 lžíce rozpuštěného másla a smícháme rukama. Drobenkou posypeme ovoce.

  3. Dáme do vyhřáté trouby asi na 150-200°C asi na 30 minut, dokud nebude drobenka zlatavá a ovoce trochu rozteklé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!