Vyletněná meruňková marmeláda

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg meruněk (vypeckovaných)
1 Gelfix 2:1
500 g cukru krystal
3 lžíce citronové šťávy
hrst malin
tři lístky čerstvé máty (do každé skleničky)

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky vypeckujeme. Tři čtvrtiny jich nameleme a zbylou čtvrtinu pokrájíme na kousky o velikosti zhruba 1cm. Smícháme dohromady ve velkém hrnci a dáme vařit.

  2. Sáček Gelfixu smícháme s dvěma lžícemi cukru a přimícháme do meruněk. Dvě až tři minuty povaříme a pak přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a hrst čerstvých malin. Mícháme a vaříme dalších 15 minut.

  3. Do každé skleničky dáme 3 lístky máty a přelijeme marmeládou. Pevně zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme v klidu alespoň 5 minut. Já nechávám i déle.

  4. Tip: Pokud chceme před plněním do sklenic vyzkoušet želírovací schopnost marmelády, tak si jí kápneme trochu na studený talířek. Pokud je marmeláda málo tuhá, přidáme další citronovou šťávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!