Pikantní žebírka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kg vepřová žebírka
- červený vinný ocet
- sůl
- 6 kuliček pepře
- 8 kuliček nového koření
- cibule
- jemný kečup (kdo nerad kečup, může použít passatu)
- sojová omáčka
- tymián
- 5 stroužků česneku
- oregano
- bazalka
- majoránka
- rozmarýn (bylinky můžou být čerstvé i sušené)
- pikantní koření na žebírka
Postup Pikantní žebírka
Postup přípravy receptu
-
Žebírka dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přidáme lžíci soli, celou oloupanou cibuli, pepř, nové koření a vlijeme trochu červeného vinného octa. Dáme na plotnu a vaříme těsně pod bodem varu cca 45 minut, až jsou žebírka pěkně měkká.
Mezitím nahřejeme troubu na 160 stupňů (horkovzdušnou) a připravíme si omáčku. Do misky dáme hodně kečupu, přidáme necelou lžíci sojové omáčky, česnek (strouhám ho na struhadle), bylinky a pikantní koření na žebírka, vše promícháme, ochutnáme, zda je potřeba něco přidat. Uvařená žebra vyndáme, osušíme, pokládáme na plech a hojně potíráme omáčkou. Pečeme cca 20 - 30 minut.