Králík paní Jany

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1/2 králíka
tuk (olej nebo sádlíčko)
česnek (dle vztahu k němu)
rajský protlak
100 g anglické slaniny
houby
smetana na vaření
mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku a slaninku osmažím na tuku do růžova, přidám houby míchám, dokud nezavoní, přiklepnu protlak a nechám pěkně probublat.

  2. Potom přidám králíka, sůl, utřený nebo prolisovaný česnek, vodu a vařím do měkka.

  3. Připravím si záklechtku (mouka s vodou) v takovém množství, aby vzniklá omáčka byla ideálně hustá, tj. tak, jak to máme doma rádi.

  4. Králíka vyjmu z vývaru a přiliji záklechtu, míchám, nechávám pěkně povařit.

  5. Králika oberu z kostí a vrátím do omáčky. Přílohou může být houskový knedlík nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!