Králík paní Jany
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1/2 králíka
- tuk (olej nebo sádlíčko)
- česnek (dle vztahu k němu)
- rajský protlak
- 100 g anglické slaniny
- houby
- smetana na vaření
- mouka
- voda
Postup Králík paní Jany
Postup přípravy receptu
-
Cibulku a slaninku osmažím na tuku do růžova, přidám houby míchám, dokud nezavoní, přiklepnu protlak a nechám pěkně probublat.
Potom přidám králíka, sůl, utřený nebo prolisovaný česnek, vodu a vařím do měkka.
Připravím si záklechtku (mouka s vodou) v takovém množství, aby vzniklá omáčka byla ideálně hustá, tj. tak, jak to máme doma rádi.
Králíka vyjmu z vývaru a přiliji záklechtu, míchám, nechávám pěkně povařit.
Králika oberu z kostí a vrátím do omáčky. Přílohou může být houskový knedlík nebo těstoviny.