Voňavá dýňová zavařenina

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1,5 kg dýně (potřebujeme čistou dužinu)
0,5 l vody
1 pomeranč
3 citrony
5 cm zázvoru
5 hřebíčků
Na sirup:
250 ml vody
400 g cukru krupice
150 ml octa

Postup přípravy receptu

  1. Dýňovou dužinu si nakrájíme na kostky, přidáme kůru a šťávu z citronů a pomerančů, hřebíčky, nastrouhaný zázvor, podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  2. Vyjmeme hřebíčky a poté propasírujeme nebo rozmixujeme dohladka.

  3. V čistém kastrůlku si svaříme sirup z uvedených surovin do konzistence řidšího medu a smícháme s dýňovým pyré.

  4. Vaříme do zhoustnutí, mícháme, aby se nám zavařenina nepřipálila.

  5. Poté plníme horké do skleniček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela zchladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!