Čína Kung Pao
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 ks kuřecích prsou
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- pórek
- sojová omáčka sladká
- zázvor
- červená pálivá paprika
- koření na čínu
- solamyl
- arašídy
- sůl
- trocha oleje
- rýže
Postup Čína Kung Pao
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky.
Papriky nakrájíme na stejně velké kousky a společně s pokrájeným pórkem vše hodíme do mísy. Přidáme sůl, lžičku zázvoru, 2 lžičky červené papriky pálivé, 2 lžičky koření na čínu, zakápneme trochou sladké sojové omáčky.
Promícháme a dáme odležet na pár hodin do lednice.
Poté na oleji smažíme a až do změknutí masíčka přiléváme vodu = vytvoří se nám omáčka. Jestli chceme mít omáčku hustou, přisypeme trošku solamylu.
Nakonec do teplé číny přisypeme arašídy. Podáváme s rýží.