Sváteční nepravý losos
Recepty, RybySuroviny
- 3 žloutky
- 200 g rozpuštěného másla
- 1/8 l mléka
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce hořčice
- trochu sladké papriky
- želatina
- 300 g rajského protlaku
- sůl
- 600 g vařeného rybího masa
Postup Sváteční nepravý losos
Postup přípravy receptu
-
Dáme do mísy žloutky, rozpuštěné máslo, mléko, citronovou šťávu, hořčici a trochu sladké papriky.
Promícháme a postavíme do hrnce s horkou vodou (vodní lázeň) a šleháme na plotně do zhoustnutí.
Pak přidáme želatinu, rajský protlak, sůl a uvařené rybí maso. Vše promícháme, narovnáme do rybí formy (vypláchnuté studenou vodou) a dáme do ledničky. Připravujeme den předem.
Množství želatiny neuvádím, je třeba postupovat podle návodu na sáčku (na jaké množství surovin je želatina určena (Samozřejmě se nejedná o dortovou želatinu.).