Sváteční nepravý losos

Recepty, Ryby

Suroviny

3 žloutky
200 g rozpuštěného másla
1/8 l mléka
3 lžíce citronové šťávy
1 lžíce hořčice
trochu sladké papriky
želatina
300 g rajského protlaku
sůl
600 g vařeného rybího masa

Postup přípravy receptu

  1. Dáme do mísy žloutky, rozpuštěné máslo, mléko, citronovou šťávu, hořčici a trochu sladké papriky.

  2. Promícháme a postavíme do hrnce s horkou vodou (vodní lázeň) a šleháme na plotně do zhoustnutí.

  3. Pak přidáme želatinu, rajský protlak, sůl a uvařené rybí maso. Vše promícháme, narovnáme do rybí formy (vypláchnuté studenou vodou) a dáme do ledničky. Připravujeme den předem.

  4. Množství želatiny neuvádím, je třeba postupovat podle návodu na sáčku (na jaké množství surovin je želatina určena (Samozřejmě se nejedná o dortovou želatinu.).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!