Nákyp z rýžových nudlí
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g tenkých rýžových nudlí
- 200 g žampionů
- 100 g pórku
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 300 g pekingského zelí
- 2 bílky
- olej
- sójová omáčka
- pepř
- sůl
Postup Nákyp z rýžových nudlí
Postup přípravy receptu
-
Ryžové rezance dáme do misky, zalejeme vriacou vodou so soľou a po 5 minútach scedíme.
Na troche oleja opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme na plátky narezané huby a na kocky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme. Dusíme asi 10 min, kým sa tekutiny nevydusí. Necháme vychladnúť.
Potom zmiešame hubovú zmes s ryžovými rezancami a primiešame tuhý sneh z bielkov.
Do vymasteného pekáčika dáme polovicu rezancov a jemne pritlačíme. Na rezance rozložíme na tenké kolieska narezaný pór a naň 2/3 na tenké rezance narezanej pekingskej kapusty. Pokvapkáme sójovou omáčkou. Dáme druhú polovicu rezancov a opäť jemne pritlačíme. Nakoniec posypeme zvyšnou kapustou. Pokvapkáme olejom a sójovou omáčkou.
Zakryté pečieme v rúre na 180°C asi 20 min, potom odkryjeme a dopečieme. Upečený nákyp vyklopíme na misu a obložíme zeleninou.