Nákyp z rýžových nudlí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g tenkých rýžových nudlí
200 g žampionů
100 g pórku
1 cibule
2 rajčata
300 g pekingského zelí
2 bílky
olej
sójová omáčka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ryžové rezance dáme do misky, zalejeme vriacou vodou so soľou a po 5 minútach scedíme.

  2. Na troche oleja opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme na plátky narezané huby a na kocky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme. Dusíme asi 10 min, kým sa tekutiny nevydusí. Necháme vychladnúť.

  3. Potom zmiešame hubovú zmes s ryžovými rezancami a primiešame tuhý sneh z bielkov.

  4. Do vymasteného pekáčika dáme polovicu rezancov a jemne pritlačíme. Na rezance rozložíme na tenké kolieska narezaný pór a naň 2/3 na tenké rezance narezanej pekingskej kapusty. Pokvapkáme sójovou omáčkou. Dáme druhú polovicu rezancov a opäť jemne pritlačíme. Nakoniec posypeme zvyšnou kapustou. Pokvapkáme olejom a sójovou omáčkou.

  5. Zakryté pečieme v rúre na 180°C asi 20 min, potom odkryjeme a dopečieme. Upečený nákyp vyklopíme na misu a obložíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!