Kaťák z kuřecích stehen

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g vykostěná kuřecí stehna
100 g špeku
1 střední cibule
1 ks červená kapie
1 PL dijonské hořčice
2 PL kečupu (používám jen domácí)
1 feferonka
2 stroužky česneku
2 kyselé okurky
vývar
1 dcl bílého vína (červeného vína)
1/2 lžičky strouhaného zázvoru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném špeku zprudka orestujeme maso pokrájené na nudličky a přidáme na jemno nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět.

  2. Přidáme kapii, hořčici, kečup, česnek, zázvor, fefe a ještě mírně orestujeme. Osolíme a opepříme. Promícháme a zalijeme vínem, dle potřeby vývarem a dusíme do změknutí masa.

  3. Zredukujeme na požadovanou hustotu a přidáme na hrubo nakrájené okurky. Necháme jen probublat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!