Kaťák z kuřecích stehen
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g vykostěná kuřecí stehna
- 100 g špeku
- 1 střední cibule
- 1 ks červená kapie
- 1 PL dijonské hořčice
- 2 PL kečupu (používám jen domácí)
- 1 feferonka
- 2 stroužky česneku
- 2 kyselé okurky
- vývar
- 1 dcl bílého vína (červeného vína)
- 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
- sůl
- pepř
Postup Kaťák z kuřecích stehen
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném špeku zprudka orestujeme maso pokrájené na nudličky a přidáme na jemno nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět.
Přidáme kapii, hořčici, kečup, česnek, zázvor, fefe a ještě mírně orestujeme. Osolíme a opepříme. Promícháme a zalijeme vínem, dle potřeby vývarem a dusíme do změknutí masa.
Zredukujeme na požadovanou hustotu a přidáme na hrubo nakrájené okurky. Necháme jen probublat.