Retro kaťák

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vepřové kýty
slunečnicový olej
1 větší cibule
2 jarní cibulky
1 červená paprika
1 chilli paprička
500 g drcených rajčat
2 kyselé sterilované okurky
worcesterská omáčka
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na 1 cm plátky, které následně pokrájíme na stejně silné nudličky. Vložíme do misky, zakápneme olejem, osolíme, opepříme, promícháme. Necháme chvíli proležet.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli na hrubší klínky, papriku a jarní cibulku na proužky, okurky na půlkolečka. Chilli papričku (já použil nakládanou z vlastních zdrojů) nakrájíme nadrobno, množství volíme podle pálivosti a chuti.

  3. Na rozpálené pánvi s trochou oleje (není potřeba mnoho, již je v mase) zprudka osmahneme uležené maso. Po opečení vyjmeme stranou. Následně v té samé pánvi opékáme všechnu zeleninu (mimo okurek). Když zelenina zesklovatí, vlijeme drcená rajčata (použil jsem vlastní, zavařená a rozmixovaná nožovým mixérem). Přivedeme k varu, přidáme odložené maso, teplotu stáhneme a pod pokličkou chvíli dusíme. Potom odklopíme, přidáme okurky a odvařením tekutiny zredukujeme hustotu. Pokrm by neměl plavat, ale neměl by být ani příliš suchý.

  4. Podáváme s hranolky, bramboráčky, rýží, nebo s tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!