Zapečená kaše se zelím a sýrem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6-7 brambor nebo zbylá kaše od oběda
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- lžíce strouhaného parmazánu
- mléko nebo smetana
- 150 g kysaného zelí
- špetka cukru
- 100 g strouhaného sýru Gouda nebo Eidam
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup Zapečená kaše se zelím a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané brambory uvaříme do měkka. Nakrájenou slaninu a cibuli usmažíme. Z brambor, mléka, parmazánu a slaniny vymícháme kaši.
Zelí překrájíme na kousky a chvíli podusíme, dochutíme cukrem.
Smícháme s bramborovou kaší, posypeme sýrem a zapečeme do zlaté barvy.
Podáváme se ze zeleninovým salátem nebo třeba s podmáslím.