Roláda z vepřové pečeně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Na roládu:
- asi 1-1,5 kg vepřové pečeně
- sůl
- pepř
- česnek
- kousek zázvoru
- dijonská hořčice nebo plnotučná
- asi 100-150 g anglické slaniny
- asi 100 g paprikového salámu
- 6 vajec
- plátek másla
- mražený hrášek
- Do pekáče:
- sádlo
- cibule
- česnek
- kousek másla na zjemnění šťávy
Postup Roláda z vepřové pečeně
Postup přípravy receptu
-
Maso rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem s troškou čerstvého zázvoru, pak potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny a na ni položíme plátky salámu. Na pánvi rozehřejeme máslo a umícháme vejce, které osolíme a mírně opepříme. Vajíčka rozprostřeme na roládu a posypeme mraženým hráškem. Pevně roládu stočíme a převážeme potravinářským provázkem.
Roládu položíme do pekáčku, jemně posypeme uzenou paprikou. Do pekáčku přidáme kousek sádla, na větší kusy nakrájenou cibuli a podle chuti česnek. Trochu podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme přikryté pokličkou. Před koncem pečení necháme odkryté.
Výpek přecedíme a vlijeme na pánev, zredukujeme na polovinu a zjemníme máslem.