Roláda z vepřové pečeně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na roládu:
asi 1-1,5 kg vepřové pečeně
sůl
pepř
česnek
kousek zázvoru
dijonská hořčice nebo plnotučná
asi 100-150 g anglické slaniny
asi 100 g paprikového salámu
6 vajec
plátek másla
mražený hrášek
Do pekáče:
sádlo
cibule
česnek
kousek másla na zjemnění šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem s troškou čerstvého zázvoru, pak potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny a na ni položíme plátky salámu. Na pánvi rozehřejeme máslo a umícháme vejce, které osolíme a mírně opepříme. Vajíčka rozprostřeme na roládu a posypeme mraženým hráškem. Pevně roládu stočíme a převážeme potravinářským provázkem.

  2. Roládu položíme do pekáčku, jemně posypeme uzenou paprikou. Do pekáčku přidáme kousek sádla, na větší kusy nakrájenou cibuli a podle chuti česnek. Trochu podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme přikryté pokličkou. Před koncem pečení necháme odkryté.

  3. Výpek přecedíme a vlijeme na pánev, zredukujeme na polovinu a zjemníme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!