Špagety al pomodoro

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g špaget
2 rajčata
2 stroužky česneku
1 šalotka
2 PL loupaných rajčat v plechovce
1 dl suchého bílého vína
1 PL olivového oleje
100 ml zeleninového vývaru
čerstvá bazalka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme a necháme spařit v horké vodě asi 5 minut, potom je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku a česnek oloupeme, šalotku nakrájíme na malé kostičky.

  2. Na pánev dáme rozehřát olivový olej a přidáme celé stroužky česneku, až začne česnek hnědnout, tak ho vyndáme. Potom přidáme rajčata a loupaná rajčata z plechovky a zalijeme vínem, víno necháme vyvařit. Až se vyvaří, přidáme vývar, osolíme a opepříme a necháme omáčku provařit, cca 20 minut.

  3. Špagety uvaříme na skus, přidáme do omáčky a pořádně promícháme, nakonec přidáme bazalku a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!