Topinky s čedarovou hlívou

Recepty, Ostatní

Suroviny

300 g hlívy
80-100 g Čedaru
menší červená cibule
150-200 g smetany (dala jsem 12%)
kousek másla
1/2 lžičky sušeného česneku
mletý kmín
sůl
topinky pečené na sucho nebo na tuku

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a hlívu nakrájíme na proužky. Na másle zpěníme cibuli s kmínem a přidáme hlívu. Po chvíli ji malinko osolíme (sýr je taky slaný) a podlijeme vodou tak, aby voda byla do 3/4 hlívy. Dusíme do měkka a do odpaření vody.

  2. Hlívu zalijeme smetanou (dáme méně, zředit se dá vždy) a přidáme nastrouhaný sýr. Přivedeme k varu, až do rozpuštění sýru. Hustotu upravíme zbytkem smetany. Dochutíme a podáváme s topinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!