Topinky s čedarovou hlívou
Recepty, OstatníSuroviny
- 300 g hlívy
- 80-100 g Čedaru
- menší červená cibule
- 150-200 g smetany (dala jsem 12%)
- kousek másla
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- mletý kmín
- sůl
- topinky pečené na sucho nebo na tuku
Postup Topinky s čedarovou hlívou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a hlívu nakrájíme na proužky. Na másle zpěníme cibuli s kmínem a přidáme hlívu. Po chvíli ji malinko osolíme (sýr je taky slaný) a podlijeme vodou tak, aby voda byla do 3/4 hlívy. Dusíme do měkka a do odpaření vody.
Hlívu zalijeme smetanou (dáme méně, zředit se dá vždy) a přidáme nastrouhaný sýr. Přivedeme k varu, až do rozpuštění sýru. Hustotu upravíme zbytkem smetany. Dochutíme a podáváme s topinkami.