Čočka s oregánem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

balíček čočky
hovězí bujón
mrkev
velká brambora
kousek celeru
smetana na vaření
kečup
ocet
olej
cibule
2 šunkové klobásy
nadrobno nasekané oregáno

Postup přípravy receptu

  1. Potřebné množství čočky propláchneme na cedníku a necháme přes noc namočit.

  2. Čočku i s vodou nalijeme do tlakového rnce, přidáme na plátky nakrájený bujón, na kostičky nakrájenou mrkev a celer a vaříme v tlakovém hrnci 15 minut. Vody nedávejte příliš, ať z toho nemáte polévku.

  3. Cibuli si nakrájíme nadrobno a smažíme na oleji dozlatova. Na cibulce můžeme také osmahnout na kostičky nebo na půlkolečka nakrájenou šunkovou klobásku a přidáme k čočce.

  4. Zahustíme smetanou a prcneme od oka sladký kečup - dáváme podle chuti. Kečup dodá čočce šmak.

  5. Podle chuti také ochutíme octem - já dávám necelou polévkovou lžíci a dosolíme. Nakonec přidáme nadrobno nasekané oregáno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!