Hejk s křenovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- mořská štika (počet porcí zvolíme podle osob)
- čerstvý rozmarýn a bazalka
- bylinkové koření na ryby (používám Kabajaki od Antonína)
- citronový pepř
- olivový olej a máslo
- sůl
- Na omáčku:
- 1 žloutek
- 100 ml smetany
- 2 kávové lžičky dijonské hořčice
- 2 kávové lžičky strouhaného křenu nebo krenexu
- čerstvý kopr
- sůl
- pepř
Postup Hejk s křenovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř.
Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme.
Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým olejem.
Dáme péci do rozpálené trouby na 220C, v polovině pečení přidáme máslo a výpekem ryby přeléváme.
Nakonec zapneme gril a ryby dozlatova dopečeme.
Všechny suroviny na omáčku kromě kopru rozmícháme v menším kastrůlku, vložíme jej do vodní lázně a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout.
Poslední přisypeme kopr a již odstavíme.