Domácí sýr II.

Recepty, Sýry

Suroviny

1 balíček tučného tvarohu
1/8 kg másla
Hery (nebo podobného tuku)
1 žloutek
sůl
různé ingredience na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Tuk rozpustíme v menším hrnci, přidáme tvaroh, osolíme a za stálého míchání vaříme na mírném ohni několik minut.

  2. Potom přidáme žloutek a ještě chvíli necháme povařit, až směs začne houstnout.

  3. Roztavenou hmotu nalijeme do misky a necháme vychladnout.

  4. Chuť domácího sýra můžeme obměňovat nejrůznějšími způsoby: rozetřeným česnekem, paprikou nebo kmínem, nadrobno nasekanou cibulkou, česnekem a majoránkou, tymiánem se lžičkou hořčice a nakrájenou kyselou okurkou, čerstvými houbami podušenými s kmínem a jalovcem apod. Fantazii a vaší chuti se meze nekladou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!