Domácí sýr II.
Recepty, SýrySuroviny
- 1 balíček tučného tvarohu
- 1/8 kg másla
- Hery (nebo podobného tuku)
- 1 žloutek
- sůl
- různé ingredience na dochucení
Postup Domácí sýr II.
Postup přípravy receptu
-
Tuk rozpustíme v menším hrnci, přidáme tvaroh, osolíme a za stálého míchání vaříme na mírném ohni několik minut.
Potom přidáme žloutek a ještě chvíli necháme povařit, až směs začne houstnout.
Roztavenou hmotu nalijeme do misky a necháme vychladnout.
Chuť domácího sýra můžeme obměňovat nejrůznějšími způsoby: rozetřeným česnekem, paprikou nebo kmínem, nadrobno nasekanou cibulkou, česnekem a majoránkou, tymiánem se lžičkou hořčice a nakrájenou kyselou okurkou, čerstvými houbami podušenými s kmínem a jalovcem apod. Fantazii a vaší chuti se meze nekladou