Shmaky s uzenou vůní
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 balení Šmakoun (Shmaky) uzený
- 1 cibule
- 50-100 g anglické slaniny vcelku
- 1 lžíce olivového oleje
- sýr plátkový eidam
- 1/2 lžičky mouky hladké
- lžička másla
- sůl
- vývar (voda + kousek zeleninového bujonu)
- větvička tymiánu čerstvého
Postup Shmaky s uzenou vůní
Postup přípravy receptu
-
Máslo a mouku smícháme dohromady na moučné máslo, uděláme kuličku a dáme do lednice.
Šmakouna prokrojíme na poloviny.
Cibuli oloupeme, překrojíme jí na poloviny a nakrájíme jí směrem od kořínků k nati na půlkolečka.
Na pánvi rozehřejeme olej a na něj dáme pomalu opékat jemně osolené plátky cibule. Když jsou lehce zbarvené, tak přidáme na špalíčky nakrájenou slaninu, kterou také z obou stran opečeme.
Pak přidáme prokrojený šmakoun, který z obou stran lehce prohřejeme.
Když jsou plátky prohřáté, navršíme na ni cibuli a slaninu a vše lehce podlijeme vývarem. Do něj vložíme kousek moučného másla a necháme pár minut přejít varem. Pak na šmakouna se směsí rozložíme plátky uzeného sýra a necháme jej roztavit. Šťávu dle chuti jemně osolíme.
Na talíři jídlo posypeme troškou tymiánu. Jako příloha se hodí vařené brambory. Já měla jen tak, s čerstvým chlebem.