Shmaky s uzenou vůní

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 balení Šmakoun (Shmaky) uzený
1 cibule
50-100 g anglické slaniny vcelku
1 lžíce olivového oleje
sýr plátkový eidam
1/2 lžičky mouky hladké
lžička másla
sůl
vývar (voda + kousek zeleninového bujonu)
větvička tymiánu čerstvého

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a mouku smícháme dohromady na moučné máslo, uděláme kuličku a dáme do lednice.

  2. Šmakouna prokrojíme na poloviny.

  3. Cibuli oloupeme, překrojíme jí na poloviny a nakrájíme jí směrem od kořínků k nati na půlkolečka.

  4. Na pánvi rozehřejeme olej a na něj dáme pomalu opékat jemně osolené plátky cibule. Když jsou lehce zbarvené, tak přidáme na špalíčky nakrájenou slaninu, kterou také z obou stran opečeme.

  5. Pak přidáme prokrojený šmakoun, který z obou stran lehce prohřejeme.

  6. Když jsou plátky prohřáté, navršíme na ni cibuli a slaninu a vše lehce podlijeme vývarem. Do něj vložíme kousek moučného másla a necháme pár minut přejít varem. Pak na šmakouna se směsí rozložíme plátky uzeného sýra a necháme jej roztavit. Šťávu dle chuti jemně osolíme.

  7. Na talíři jídlo posypeme troškou tymiánu. Jako příloha se hodí vařené brambory. Já měla jen tak, s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!