Vařená okurková čalamáda
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg salátových okurek
- 700 g cibule
- 700 ml vinného octa
- 1 lžíce Solamylu
- 500 g cukru
- 3 sušená rajčata
- 1 lžíce hořčičných semínek
Postup Vařená okurková čalamáda
Postup přípravy receptu
-
Okurky nakrájíme na kostky a 10 minut povaříme v osolené vodě.
Cibuli nasekáme a povaříme v 250 ml octa. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Solamyl rozmícháme ve 450 ml octa, přisypeme cukr, hořčičná semínka a vaříme 10 minut. Přidáme okurky, rajčata s cibulí včetně tekutiny a vaříme dalších 10 minut. Poté směs plníme do skleniček, zavíčkujeme a uložíme do chladna.