Vařená okurková čalamáda

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg salátových okurek
700 g cibule
700 ml vinného octa
1 lžíce Solamylu
500 g cukru
3 sušená rajčata
1 lžíce hořčičných semínek

Postup přípravy receptu

  1. Okurky nakrájíme na kostky a 10 minut povaříme v osolené vodě.

  2. Cibuli nasekáme a povaříme v 250 ml octa. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Solamyl rozmícháme ve 450 ml octa, přisypeme cukr, hořčičná semínka a vaříme 10 minut. Přidáme okurky, rajčata s cibulí včetně tekutiny a vaříme dalších 10 minut. Poté směs plníme do skleniček, zavíčkujeme a uložíme do chladna.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!