Steak z hovězí svíčkové s pórkovou trávou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

200 g hovězí svíčkové
20 cm pórku (1/2 bílá a 1/2 zelená část)
hrubozrnná mořská sůl
čerstvě mletý pepř
1 stroužek česneku českého
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Steak osušíme papírovým ubrouskem.

  2. Před přípravou necháme odpočinout, tak aby dosáhl pokojové teploty.

  3. Rozpálíme si grilovací pánev.

  4. Na ruce si nakapeme olivový olej a steak z obou stran lehce potřeme. Za pomocí mlýnku okořeníme čerstvě mletým pepřem a solí.

  5. Vložíme na silně rozpálenou pánev. Opékáme nezakryté a to z každé strany 1 ½ minuty. Steak vyjmeme z pánve a necháme chvilku odpočinout, aby byl šťavnatý.

  6. Mezitím si do výpeku vložíme na velmi jemno nakrájený pórek s nasekaným stroužkem česneku.

  7. Lehce promícháme, osolíme a opepříme.

  8. Pórek je velmi rychle hotov a nepotřebuje více úpravy. Vhodnou přílohou jsou nastrouhané brambory, které osolíme a smažíme v lívanečníku do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!