Zeleninová polévka vařená opačně
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 brokolice
- 2 mrkve
- 1/2 pórku
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- půl kedlubny
- 2 brambory
- 1/2 hrnku mraženého hrášku
- 1 lžíce másla
- 2 rovné lžíce hladké mouky
- cca 1,5 l vývaru nebo vody
- kmín
- pepř
- sůl
- bylinky (petrželka, pažitka, majoránka)
Postup Zeleninová polévka vařená opačně
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek na drobno. Rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, kmín a orestujeme pár minut. Přimícháme mouku, zarestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou.
Vše důkladně promícháme, osolíme a necháme vařit cca 10 minut. Do provařeného základu přidáme brambory, mrkev a kedlubnu. Vaříme dalších 10 minut a přidáme brokolici, pórek a hrášek.
Vaříme dalších asi 8-10 minut. Polévku musíme občas promíchávat. V této fázi by měla být polévka hotová. Stačí ji dochutit bylinkami, pepřem nebo solí. Polévka, tím, že se jíška déle vaří, je velice jemná. Můžeme nakonec přidat oříšek másla.