Indické kuřecí kari
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 45 ml olivového oleje
- 1 cibule na větší kousky
- 3 stroužky česneku
- 1 zelená chilli paprička zbavená semínek
- 400 g kuřecích prsou nakrájených na drobné kousky
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/2 lžičky garam masala
- 1 lžíce kari pasty žluté
- 2 ks sušených rajčat
- 2 cm zázvoru nadrobno nakrájet
- 1 pol.lžíce rajského protlaku
- 1 spodní měkká část citronové trávy na tenká kolečka
- 60 ml kokosového mléka
- sůl
- 1 lžičku cukru
Postup Indické kuřecí kari
Postup přípravy receptu
-
Cibuli dáme na rozpálený olej a asi 1 min opékáme.
Přidáme maso, chilli papričku na drobno nakrájenou a česnek. Opékáme asi 3 min.
Přidáme citronovou trávu a ostatní koření, cukr a protlak a necháme restovat, až je maso měkké.
Přidáme kokosové mléko, promícháme a necháme probublat. Podáváme s rýží.