Indické kuřecí kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

45 ml olivového oleje
1 cibule na větší kousky
3 stroužky česneku
1 zelená chilli paprička zbavená semínek
400 g kuřecích prsou nakrájených na drobné kousky
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky koriandru
1/2 lžičky garam masala
1 lžíce kari pasty žluté
2 ks sušených rajčat
2 cm zázvoru nadrobno nakrájet
1 pol.lžíce rajského protlaku
1 spodní měkká část citronové trávy na tenká kolečka
60 ml kokosového mléka
sůl
1 lžičku cukru

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli dáme na rozpálený olej a asi 1 min opékáme.

  2. Přidáme maso, chilli papričku na drobno nakrájenou a česnek. Opékáme asi 3 min.

  3. Přidáme citronovou trávu a ostatní koření, cukr a protlak a necháme restovat, až je maso měkké.

  4. Přidáme kokosové mléko, promícháme a necháme probublat. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!