Pomalená uzená krkovička na červeném zelí

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g uzené krkovičky
500 g kysaného červeného zelí
1 větší (nebo 2 menší) cibule
4 stroužky česneku (i uzeného)
několik kuliček Nového koření
koriandru
růžového pepře
3 bobkové listy
Sůl až na závěr podle chuti
Sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle si zpěníme nakrájenou cibuli a rozvoníme plátky česneku – buď přímo v nádobě hrnce nebo vedle na pánvi a pak tuto směs vložíme do PH.

  2. Na cibuli s česnekem vložíme rozprostřené zelí, přidala jsem i trošku nálevu.

  3. Na zelí položíme krkovičku v celku, podlijeme max. 1,5 dcl vody. Na High pomalíme cca 3 ½ hodiny.

  4. Maso nakrájíme, zelí můžeme dochutit např. cukrem, je-li třeba. Já už nedosolovala, nebylo potřeba. Jako přílohu jsem zvolila houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!