Pomalená uzená krkovička na červeném zelí
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 500 g uzené krkovičky
- 500 g kysaného červeného zelí
- 1 větší (nebo 2 menší) cibule
- 4 stroužky česneku (i uzeného)
- několik kuliček Nového koření
- koriandru
- růžového pepře
- 3 bobkové listy
- Sůl až na závěr podle chuti
- Sádlo
Postup Pomalená uzená krkovička na červeném zelí
Postup přípravy receptu
-
Na sádle si zpěníme nakrájenou cibuli a rozvoníme plátky česneku – buď přímo v nádobě hrnce nebo vedle na pánvi a pak tuto směs vložíme do PH.
Na cibuli s česnekem vložíme rozprostřené zelí, přidala jsem i trošku nálevu.
Na zelí položíme krkovičku v celku, podlijeme max. 1,5 dcl vody. Na High pomalíme cca 3 ½ hodiny.
Maso nakrájíme, zelí můžeme dochutit např. cukrem, je-li třeba. Já už nedosolovala, nebylo potřeba. Jako přílohu jsem zvolila houskový knedlík.