Kližka na zelenině a hlívě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 700 g kližky
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1-2 mrkve
- cca 150 g celeru (i více)
- 200 g hlívy
- 1 zelená paprika
- lžíce sádla
- 2 lžičky papriky sladké
- kmín
- 150 ml husté rajčatové šťávy
- hladká mouka
- cca hrnek vývaru
- sůl
- pepř
Postup Kližka na zelenině a hlívě
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, zakápneme lehce olejem a dáme na půl hodiny odležet. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninu a hlívu na kousky.
Na sádle opečeme cibuli s česnekem dozlatova a přidáme maso, které jsme posypali paprikou a obalili v mouce. Maso necháme zatáhnout, přidáme hlívu, celer a mrkev.
Vše podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme pomalu, téměř doměkka. Občas směs promícháme. K masu přidáme papriku a rajčatovou šťávu, vše promícháme vaříme do úplného změknutí masa.
Omáčka lehce zhoustne a hustota by měla být tak akorát. Vše dochutíme, možno i špetkou cukru, záleží na kyselosti šťávy. Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami nebo rýží.