Kližka na zelenině a hlívě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

700 g kližky
2 cibule
3 stroužky česneku
1-2 mrkve
cca 150 g celeru (i více)
200 g hlívy
1 zelená paprika
lžíce sádla
2 lžičky papriky sladké
kmín
150 ml husté rajčatové šťávy
hladká mouka
cca hrnek vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, zakápneme lehce olejem a dáme na půl hodiny odležet. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninu a hlívu na kousky.

  2. Na sádle opečeme cibuli s česnekem dozlatova a přidáme maso, které jsme posypali paprikou a obalili v mouce. Maso necháme zatáhnout, přidáme hlívu, celer a mrkev.

  3. Vše podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme pomalu, téměř doměkka. Občas směs promícháme. K masu přidáme papriku a rajčatovou šťávu, vše promícháme vaříme do úplného změknutí masa.

  4. Omáčka lehce zhoustne a hustota by měla být tak akorát. Vše dochutíme, možno i špetkou cukru, záleží na kyselosti šťávy. Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!