Kokosové donuty s čokoládovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- půl kostky droždí
- půl hrnku sušeného kokosu
- 80 g cukru krystal
- 25 g kokosové Ramy (nebo másla)
- 1 vejce
- 120 ml mléka
- Na potření: máslo a rum
- Kokosový krém:
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 3 lžíce tvarohu nebo jogurtu řeckého typu
- 2 lžíce cukru moučka
- Čokoládová poleva:
- jedno balení vysokoprocentní čokolády
- lžíce másla (nebo tuku do polev)
- Posyp: sušený kokos
Postup Kokosové donuty s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Přidáme do mísy mouku, v ní vytvoříme důlek, do kterého vložíme kvasnice a zalijeme vlažným mlékem. Necháme na teplém místě (cca 10 minut) kynout. Přidáme zbylé suroviny a uhňácáme těsto, posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a opět necháme těsto kynout.
Po vykynutí těsto vyválíme a vykrájíme velká kolečka, do kterých následně vykrájíme menší kolečka. Vložíme je na plech a necháme chvilku odležet. Pečeme na 180°C cca 15 minut.
Mezitím připravíme kokosový krém. Jen smícháme kokosové mléko s 3 lžícemi tvarohu a 2 lžícemi cukru. Donuty po vytažení z trouby potřeme máslem s rumem a po vychladnutí rozřízneme na půl. Připravený krém natřeme na spodní půlku a horní půlku potřeme čokoládovou polevou, kterou jsme připravili ve vodní lázni.
Nakonec jen posypeme sušeným kokosem a uložíme do lednice (kvůli kokosovému krému).